Dubrovački muzeji

 
24.1.2017.

Pavle i Đivo otvaraju 11. dubrovačku Noć muzeja

Predstavljanjem ilustriranog edukativnog vodiča “Pavle i Đivo u Rupama” u petak, 27. siječnja u 18 sati u Dubrovačkim muzejima će započeti 11. dubrovačka Noć muzeja. 

24.1.2017.

Pavle i Đivo u Rupama

Pavle i Đivo, dubrovačkoj djeci već poznate i drage edukativne maskote Dubrovačkih muzeja, glavni su junaci nove pustolovine koja se događa u žitnici „Rupe“. Nakon vrlo uspješne slikovnice „Pavle i Đivo u vremeplovu Republike“, novo izdanje Dubrovačkih muzeja „Pavle i Đivo u Rupama“ zapravo je ilustrirani edukativni vodič uz stalni postav Etnografskog muzeja.

5.12.2016.

Tradicijsko obuvanje i obuća u dubrovačkom kraju

- Imamo li u vidu da su nazuvci svakodnevna obuća za prste i praktički potrošna roba, zapanjujuća je količina pažnje i energije koju su žene unosile u njihovu izradu, pletući i vezući sve te motive koji su činili ukras ispod oputa na opanku. Nazuvci stoga zorno svjedoče o kulturi obuvanja u našem kraju – kazala je ravnateljica Pavica Vilać na otvorenju izložbe „Tradicijsko obuvanje i obuća u dubrovačkom kraju iz fundusa Etnografskog muzeja“ autorice Barbare Margaretić, voditeljice Etnografskog muzeja Dubrovačkih muzeja.

2.12.2016.

Tradicijsko obuvanje i obuća u dubrovačkom kraju

Izložba "Tradicijsko obuvanje i obuća u dubrovačkom kraju iz fundusa Etnografskog muzeja" bit će otvorena u žitnici „Rupe“ u ponedjeljak, 5. prosinca u 12 sati.

13.10.2016.

Etnografski i Pomorski muzej rade kraće

Pomorski i Etnografski muzej će biti otvoreni za posjetitelje do 22 sata zaključno s 15. listopada. Od 16. listopada muzeji će raditi po redovnom radnom vremenu.

 

25.7.2016.

Izložba 'Sveti Vlaho u Italiji: mjesta čašćenja, kult i proslave' započela talijansku turneju

Izložba ''Sveti Vlaho u Italiji: mjesta čašćenja, kult i proslave'' započela je talijansku turneju.

← Starije