Dubrovački muzeji

 
22.3.2017.

Otvorenje izložbe „Mato Kaić – Svjetlopisi pod bosanskim nebom“

„Mato Kaić – Svjetlopisi pod bosanskim nebom“ naziv je izložbe fotografija Franjevačkog muzeja i galerije Gorica – Livno, koja će biti otvorena u Etnografskom muzeju u žitnici „Rupe“ u petak, 24. ožujka 2017. godine u 19 sati. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj gostujućoj izložbi u Dubrovačkim muzejima i prvoj gostujućoj izložbi iz Bosne i Hercegovine u Dubrovačkim muzejima do sada. 

20.3.2017.

Fundus Dubrovačkih muzeja bogatiji za preko 150 predmeta!

Zahvaljujući otkupu dijela ostavštine obitelji Bona, vrijednom 190 tisuća kuna, fundus Dubrovačkih muzeja bogatiji je za preko 150 predmeta datiranih od 16. do početka 20. stoljeća! Najveći je dio predmeta otkupljen za zbirke Kulturno-povijesnoga muzeja, ali je manjim dijelom popunjen i fundus Etnografskoga muzeja. 

24.2.2017.

Zatvara se izložba „Zrcalo koje pamti“

Izložba „Zrcalo koje pamti: dagerotipije iz dubrovačkih zbirki“, od prosinca postavljena u žitnici „Rupe“, bit će zatvorena za posjetitelje u ponedjeljak, 27. veljače u 16 sati.

8.2.2017.

Volim te i volim svoj Grad!

Povodom Dana zaljubljenih, Valentinova, Dubrovački muzeji su pripremili prigodni popust do 20 posto na sve svoje suvenire. Popust vrijedi od 10. do 14. veljače. Stoga navratite u muzejsku prodavaonicu u Kneževu dvoru svakoga dana od 9 do 16 sati i u bogatoj ponudi originalnih, dubrovačkih suvenira izaberite nešto za svoje voljene.

Ne zaboravite da svojom kupnjom podržavate rad Dubrovačkih muzeja i skrbite za baštinu!

28.12.2016.

„Zrcalo koje pamti“ za kraj izložbene sezone Dubrovačkih muzeja

Otvaranjem izložbe "Zrcalo koje pamti: dagerotipije iz dubrovačkih zbirki" u srijedu u žitnici „Rupe“ zatvorena je izložbena sezona Dubrovačkhi muzeja u 2016. godini. Autorica izložbe je kustosica Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja Marina Filipović, dok likovni postav potpisuje kustosica Arheloškog muzeja Dubrovačkih muzeja Ivona Michl. 

23.12.2016.

U srijedu u „Rupama“otvaranje prve hrvatske izložbe dagerotipija

"Zrcalo koje pamti: dagerotipije iz dubrovačkih zbirki" naziv je izložbe kustosice Marine Filipović, koja će biti otvorena u srijedu, 28. prosinca u 12 sati u žitnici „Rupe“. 

← Starije