Dubrovački muzeji

 
31.08.2016 - 30.09.2016

'Najbolji u baštini – Utjecajni projekti'

'Najbolji u baštini – Utjecajni projekti' naziv je izložbe nagrađenih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata, vezane uz istoimenu konferenciju koja se održava u Dubrovniku krajem rujna. Riječ je o ukupno 44 projekta iz cijelog svijeta koji su nagrađeni u protekloj godini.

Izložba nudi pregled laureata koji su dio programa 15. izdanja konferencije „Najbolji u baštini“ (The best in heritage), koja će se od 22. do 24. rujna održati u Dubrovniku, a zamišljena je kao svojevrstan uvod u konferenciju. Ujedno ona je i javni aspekt projekta jer predstavlja najbolja dostignuća i ne-sudionicima skupa.

Ovaj projekt od početka uživa visoko pokroviteljstvo svjetske muzejske organizacije (Međunarodno vijeće muzeja – ICOM). Konferencija se od 2009. godine organizira u partnerstvu s vodećom europskom baštinskom organizacijom Europom Nostrom, a od 2014. godine uz podršku programa EU-e Creative Europe. Grad Dubrovnik i Dubrovački muzeji su lokalni partneri konferencije.

Izložba je prezentirana na panoima na galeriji Kneževa dvora, a posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja će biti dostupna tijekom rujna.

http://www.thebestinheritage.com/