Dubrovački muzeji

 
8.2.2017. | Kulturno - povijesni muzej

Volim te i volim svoj Grad!

Povodom Dana zaljubljenih, Valentinova, Dubrovački muzeji su pripremili prigodni popust do 20 posto na sve svoje suvenire. Popust vrijedi od 10. do 14. veljače. Stoga navratite u muzejsku prodavaonicu u Kneževu dvoru svakoga dana od 9 do 16 sati i u bogatoj ponudi originalnih, dubrovačkih suvenira izaberite nešto za svoje voljene.

Ne zaboravite da svojom kupnjom podržavate rad Dubrovačkih muzeja i skrbite za baštinu!

31.1.2017. | Pomorski muzej

Lloydovi slikopisi u Puli

Izložba Dubrovačkih muzeja „Lloydovi slikopisi: Svjedočanstva o Sredozemlju s kružnih putovanja putničkih parobroda Jugoslavenskoga Lloyda 1930-ih godina" otvorena je u Noći muzeja, 27.  siječnja u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli, gdje će gostovati do konca veljače. 

30.1.2017. | Arheološki muzej

Najprije se ovdje glagoljalo

„Najprije se ovdje glagoljalo“, edukativni vodič uz izložbu „Ranosrednjovjekovna skulptura u Dubrovniku i okolici“, novo je izdanje Dubrovačkih muzeja iz Biblioteke Pavlin i Đivov vremeplov, namijenjeno učenicima, nastavnicima i roditeljima, koji su tijekom nekoliko posljednjih nastavnih godina pokazali veliko zanimanje za tu arheološku izložbu, postavljenu u tvrđavi Revelin. 

24.1.2017. | Etnografski muzej

Pavle i Đivo otvaraju 11. dubrovačku Noć muzeja

Predstavljanjem ilustriranog edukativnog vodiča “Pavle i Đivo u Rupama” u petak, 27. siječnja u 18 sati u Dubrovačkim muzejima će započeti 11. dubrovačka Noć muzeja. 

24.1.2017. | Etnografski muzej

Pavle i Đivo u Rupama

Pavle i Đivo, dubrovačkoj djeci već poznate i drage edukativne maskote Dubrovačkih muzeja, glavni su junaci nove pustolovine koja se događa u žitnici „Rupe“. Nakon vrlo uspješne slikovnice „Pavle i Đivo u vremeplovu Republike“, novo izdanje Dubrovačkih muzeja „Pavle i Đivo u Rupama“ zapravo je ilustrirani edukativni vodič uz stalni postav Etnografskog muzeja.

28.12.2016. | Kulturno - povijesni muzej

„Zrcalo koje pamti“ za kraj izložbene sezone Dubrovačkih muzeja

Otvaranjem izložbe "Zrcalo koje pamti: dagerotipije iz dubrovačkih zbirki" u srijedu u žitnici „Rupe“ zatvorena je izložbena sezona Dubrovačkhi muzeja u 2016. godini. Autorica izložbe je kustosica Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja Marina Filipović, dok likovni postav potpisuje kustosica Arheloškog muzeja Dubrovačkih muzeja Ivona Michl. 

← StarijeNovije →