Dubrovački muzeji

 
22.3.2017. | Kulturno - povijesni muzej

Otvorenje izložbe „Mato Kaić – Svjetlopisi pod bosanskim nebom“

„Mato Kaić – Svjetlopisi pod bosanskim nebom“ naziv je izložbe fotografija Franjevačkog muzeja i galerije Gorica – Livno, koja će biti otvorena u Etnografskom muzeju u žitnici „Rupe“ u petak, 24. ožujka 2017. godine u 19 sati. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj gostujućoj izložbi u Dubrovačkim muzejima i prvoj gostujućoj izložbi iz Bosne i Hercegovine u Dubrovačkim muzejima do sada. 

21.3.2017. | Pomorski muzej

Dubrovački muzeji prelaze na ljetno radno vrijeme

Dubrovački muzeji od sutra, 22. ožujka 2017. godine prelaze na ljetno radno vrijeme. Pomorski muzej će tako biti otvoren za posjetitelje svakoga dana, osim ponedjeljka, od 9 do 18 sati, dok će Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, zbog druge faze radova na obnovi Atrija, ostati zatvoren za posjetitelje do 1. lipnja, nakon čega će raditi svakoga dana od 9 do 18 sati. 

20.3.2017. | Kulturno - povijesni muzej

Fundus Dubrovačkih muzeja bogatiji za preko 150 predmeta!

Zahvaljujući otkupu dijela ostavštine obitelji Bona, vrijednom 190 tisuća kuna, fundus Dubrovačkih muzeja bogatiji je za preko 150 predmeta datiranih od 16. do početka 20. stoljeća! Najveći je dio predmeta otkupljen za zbirke Kulturno-povijesnoga muzeja, ali je manjim dijelom popunjen i fundus Etnografskoga muzeja. 

7.3.2017. | Arheološki muzej

Čestitke arheologinji Liljani Kovačić za istraživanje antičkog vodovoda Vodovađa-Cavtat stižu od europskih stručnjaka!

Izdanja Dubrovačkih muzeja posljednjih nekoliko godina redovito bivaju nagrađivana od muzejske struke u Hrvatskoj, međutim, uvijek je lijepo čuti pohvale od stručnjaka europskog i svjetskog glasa. Upravo se time može pohvaliti voditeljica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja Liljana Kovačić, čiji je hrvatsko-engleski katalog izložbe Antički vodovod Vodovađa-Cavtat pobrao pohvale dvojice europskih autoriteta za antičke vodovodne sustave. Riječ je o profesoru Ceesu Passchieru s Odjela za geoznanosti Sveučilišta  Johannes Gutenberg  iz Mainza, koji se bavi analizom sedrenih naslaga koje se talože u vodovodnim kanalima kao alatom za istraživanje antičkih vodovoda, te Wilkeu D. Schramu sa Sveučilišta Utrecht iz Nizozemske, koji i uređuje specijalizirani web portal o rimskim akvaduktima (www.romanaqueducts.info).

24.2.2017. | Kulturno - povijesni muzej

Zatvara se izložba „Zrcalo koje pamti“

Izložba „Zrcalo koje pamti: dagerotipije iz dubrovačkih zbirki“, od prosinca postavljena u žitnici „Rupe“, bit će zatvorena za posjetitelje u ponedjeljak, 27. veljače u 16 sati.

14.2.2017. | Pomorski muzej

Podvodna arheološka građa iz priobalja Mljeta svjedoči o istraživačima mora Staroga svijeta

Dubrovački muzeji sudjeluju u velikom međunarodnom izložbenom projektu, koji je rezultirao izložbom "Istraživači mora: od Sinbada do Marka Pola" (Aventuriers des mers De Sindbad à Marco Polo / Ocean Explorers: From Sindbad to Marco Polo). Izložba je otvorena u Institutu arapskoga svijeta (Institut du Monde Arabe) u Parizu, gdje će se moći razgledati do 26. veljače, da bi od 7. lipnja do 9. listopada u proširenom izdanju i pod nazivom "Istraživači mora: Mediteran – Indijski ocean, 7-17. stoljeća" bila postavljena u Muzeju europske i mediteranske civilizacije u Marseillesu.

← StarijeNovije →