Dubrovački muzeji

 
17.5.2017. | Kulturno - povijesni muzej

Muzejska prodaavonica u Kneževu dvoru zatvorena do 23. svibnja

Muzejska prodavaonica u Kneževu dvoru bit će zatvorena od četvrtka, 18. svibnja do utorka, 23. svibnja. U utorak i ubuduće smo otvoreni svakoga dana od 9 do 18 sati!

16.5.2017. | Kulturno - povijesni muzej

Kulturno-povijesni muzej zatvoren do 7. lipnja

Zbog produžetka radova na obnovi atrija Kneževa dvora, Kulturno-povijesni muzej će ostati zatvoren za posjetitelje do 7. lipnja 2017. godine. U srijedu, 7. lipnja Kulturno-povijesni muzej će raditi prema uobičajenom radnom vremenu, od 9 do 18 sati.

16.5.2017. | Etnografski muzej

Otvorenje izložbe „Priroda – laboratorij boja: tradicionalno tehnološko znanje“

„Priroda – laboratorij boja: tradicionalno tehnološko znanje“ naziv je gostujuće izložbe Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba, koja će biti otvorena u žitnici „Rupe“ na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja u 12 sati. Autorice izložbe su Dubrovkinje Katarina Ivanišin-Kardum i Marija Crnčević, a kustosica dubrovačke izložbe voditeljica Etnografskog muzeja Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić.

11.5.2017. | Arheološki muzej

Šetnja gradskim seksterijima

Nova saznanja o nastanku i razvoju Dubrovnika, koja su iznjedrila  arheološka istraživanja, bila su povod za dvomjesečni edukativni projekt Dubrovačkih muzeja u kojem sudjeluju učenici trećeg razreda OŠ Marina Getaldića i njihova učiteljica Snježana Viteškić. 

22.3.2017. | Kulturno - povijesni muzej

Otvorenje izložbe „Mato Kaić – Svjetlopisi pod bosanskim nebom“

„Mato Kaić – Svjetlopisi pod bosanskim nebom“ naziv je izložbe fotografija Franjevačkog muzeja i galerije Gorica – Livno, koja će biti otvorena u Etnografskom muzeju u žitnici „Rupe“ u petak, 24. ožujka 2017. godine u 19 sati. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj gostujućoj izložbi u Dubrovačkim muzejima i prvoj gostujućoj izložbi iz Bosne i Hercegovine u Dubrovačkim muzejima do sada. 

21.3.2017. | Pomorski muzej

Dubrovački muzeji prelaze na ljetno radno vrijeme

Dubrovački muzeji od sutra, 22. ožujka 2017. godine prelaze na ljetno radno vrijeme. Pomorski muzej će tako biti otvoren za posjetitelje svakoga dana, osim ponedjeljka, od 9 do 18 sati, dok će Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, zbog druge faze radova na obnovi Atrija, ostati zatvoren za posjetitelje do 1. lipnja, nakon čega će raditi svakoga dana od 9 do 18 sati. 

← StarijeNovije →