Dubrovački muzeji

 
28.5.2020. | Kulturno - povijesni muzej

Predstavljamo srebrninu iz Zbirke metala Kulturno-povijesnog muzeja

Zbirka metala Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja sadrži dvjestotinjak srebrnih ili posrebrenih predmeta umjetničke obrade. Različite su provenijencije i uglavnom potječu iz 19. stoljeća. Predmeti s utisnutim puncama Venecije, Napulja, Milana, Trsta, Beča, Petrograda i dr. većinom su serijski uvoz, dok su oni koji nose staru i cijenjenu puncu bivše Dubrovačke Republike – glavu sv. Vlaha s mitrom najdragocjeniji jer svjedoče o radu dubrovačkih zlatara tog doba.

27.5.2020. | Pomorski muzej

Coronellijeva regionalna karta Dubrovačke Republike čuva se u Pomorskom muzeju

U kartografskoj zbirci Pomorskog muzeja u Dubrovniku čuva se regionalna karta Dubrovačke Republike glasovitog mletačkog kartografa Vincenza Marije Coronellija, koja je objavljena u njegovom djelu „Isolario dell' Atlante Veneto“ iz 1696. godine.

25.5.2020. | Etnografski muzej

Zavirite u tradicijski nakit dubrovačkog kraja!

Etnografski muzej Dubrovačkih muzeja u bogatom i raznovrsnom fundusu čuva i kolekciju tradicijskog nakita, koji se sustavno prikupljao i obrađivao u sklopu zbirki narodnih nošnja iz dubrovačkog kraja, nastalih od sredine 19. do prve polovine 20. stoljeća.

25.5.2020. | Kulturno - povijesni muzej

Fotografijama Antuna Miletića obogatite izložbu

Dubrovački muzeji pozivaju građane koji u svojem vlasništvu imaju fotografije Antuna Miletića da ih posude Muzeju za potrebe izložbe čije je otvaranje planirano krajem godine. Fotografije možete dostaviti osobno u Kulturno – povijesni muzej u Kneževu dvoru ili ih možete poslati na email: marina.filipovic@dumus.hr.

24.5.2020. | Kulturno - povijesni muzej

Medalja Iva Kerdića iz 1938. godine

U bogatoj Numizmatičkoj zbirci Kulturno-povijesnog muzeja čuva se medalja iz 1938. koju je povodom održavanja XI. međunarodnog kongresa za povijest medicine izradio medaljar i kipar Ivo Kerdić. 

24.5.2020. | Pomorski muzej

Na današnji dan 1847. na Šipanu je rođen Federiko Glavić

Na današnji dan, 24. svibnja 1847. godine, rođen je brodovlasnik i predsjednik Dubrovačke parobrodarske plovidbe Federiko Glavić, jedan od najznačajnijih Dubrovčana u suvremenoj povijesti grada.

← StarijeNovije →