Dubrovački muzeji

 
21.3.2017.

Dubrovački muzeji prelaze na ljetno radno vrijeme

Dubrovački muzeji od sutra, 22. ožujka 2017. godine prelaze na ljetno radno vrijeme. Pomorski muzej će tako biti otvoren za posjetitelje svakoga dana, osim ponedjeljka, od 9 do 18 sati, dok će Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, zbog druge faze radova na obnovi Atrija, ostati zatvoren za posjetitelje do 1. lipnja, nakon čega će raditi svakoga dana od 9 do 18 sati. 

14.2.2017.

Podvodna arheološka građa iz priobalja Mljeta svjedoči o istraživačima mora Staroga svijeta

Dubrovački muzeji sudjeluju u velikom međunarodnom izložbenom projektu, koji je rezultirao izložbom "Istraživači mora: od Sinbada do Marka Pola" (Aventuriers des mers De Sindbad à Marco Polo / Ocean Explorers: From Sindbad to Marco Polo). Izložba je otvorena u Institutu arapskoga svijeta (Institut du Monde Arabe) u Parizu, gdje će se moći razgledati do 26. veljače, da bi od 7. lipnja do 9. listopada u proširenom izdanju i pod nazivom "Istraživači mora: Mediteran – Indijski ocean, 7-17. stoljeća" bila postavljena u Muzeju europske i mediteranske civilizacije u Marseillesu.

31.1.2017.

Lloydovi slikopisi u Puli

Izložba Dubrovačkih muzeja „Lloydovi slikopisi: Svjedočanstva o Sredozemlju s kružnih putovanja putničkih parobroda Jugoslavenskoga Lloyda 1930-ih godina" otvorena je u Noći muzeja, 27.  siječnja u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli, gdje će gostovati do konca veljače. 

3.11.2016.

Kulturno-povijesni i Pomorski muzej otvoreni do 16 sati

Od danas, 3. studenoga Dubrovački muzeji prelaze na zimsko radno vrijeme. Kulturno-povijesni i Pomorski muzej bit će otvoreni za posjetitelje do 16 sati, dok se radno vrijeme ostalih izložbenih prostora i stalnih postava neće mijenjati. 

 

19.10.2016.

Jedinstvena građa nema gdje biti izložena!

Izložba „Iznik - osmanska keramika iz dubine Jadrana“ zabilježila je preko 11 tisuća posjetitelja u tri mjeseca, koliko je bila postavljena u žitnici „Rupe“! Izložba je u suorganizaciji Dubrovačkih muzeja i Hrvatskog restauratorskog zavoda te u suradnji s Muzejom Mimara i Institutom Yunus Emre otvorena u srpnju, a zatvorena je u ponedjeljak (17. listopada). 

30.9.2016.

Produžena izložba 'Iznik - osmanska keramika iz dubine Jadrana'

''Iznik – osmanska keramika iz dubine Jadrana'', izložba postavljena u žitnici ''Rupe'' polovinom srpnja ove godine, zbog velikog interesa javnosti, produžena je do ponedjeljka,  17. listopada.

← StarijeNovije →