Dubrovački muzeji

 
 
23.10.2017.

PROZIRAN IZVOR - Antičko staklo iz Arheološkog muzeja u Dubrovniku

„Proziran izvor – Antičko staklo iz Arheološkog muzeja u Dubrovniku“ naziv je nove izložbe Dubrovačkih muzeja koja će biti otvorena u Kneževu dvoru u srijedu, 25. listopada 2017. godine s početkom u 19 sati. Autorica izložbe je voditeljica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja Liljana Kovačić, dok postav izložbe potpisuju Vedrana Vrabec i Marko Rašić iz zagrebačkog studija Rašić+Vrabec.

11.5.2017.

Šetnja gradskim seksterijima

Nova saznanja o nastanku i razvoju Dubrovnika, koja su iznjedrila  arheološka istraživanja, bila su povod za dvomjesečni edukativni projekt Dubrovačkih muzeja u kojem sudjeluju učenici trećeg razreda OŠ Marina Getaldića i njihova učiteljica Snježana Viteškić. 

7.3.2017.

Čestitke arheologinji Liljani Kovačić za istraživanje antičkog vodovoda Vodovađa-Cavtat stižu od europskih stručnjaka!

Izdanja Dubrovačkih muzeja posljednjih nekoliko godina redovito bivaju nagrađivana od muzejske struke u Hrvatskoj, međutim, uvijek je lijepo čuti pohvale od stručnjaka europskog i svjetskog glasa. Upravo se time može pohvaliti voditeljica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja Liljana Kovačić, čiji je hrvatsko-engleski katalog izložbe Antički vodovod Vodovađa-Cavtat pobrao pohvale dvojice europskih autoriteta za antičke vodovodne sustave. Riječ je o profesoru Ceesu Passchieru s Odjela za geoznanosti Sveučilišta  Johannes Gutenberg  iz Mainza, koji se bavi analizom sedrenih naslaga koje se talože u vodovodnim kanalima kao alatom za istraživanje antičkih vodovoda, te Wilkeu D. Schramu sa Sveučilišta Utrecht iz Nizozemske, koji i uređuje specijalizirani web portal o rimskim akvaduktima (www.romanaqueducts.info).

30.1.2017.

Najprije se ovdje glagoljalo

„Najprije se ovdje glagoljalo“, edukativni vodič uz izložbu „Ranosrednjovjekovna skulptura u Dubrovniku i okolici“, novo je izdanje Dubrovačkih muzeja iz Biblioteke Pavlin i Đivov vremeplov, namijenjeno učenicima, nastavnicima i roditeljima, koji su tijekom nekoliko posljednjih nastavnih godina pokazali veliko zanimanje za tu arheološku izložbu, postavljenu u tvrđavi Revelin. 

22.11.2016.

Bez pomoći speleologa nemoguće bi bilo istraživati Vilinu špilju

Kustos Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja dr. sc. Domagoj Perkić proteklog je vikenda sudjelovao na Skupu speleologa Hrvatske sa izlaganjem „Arheološka istraživanja Viline špilje iznad izvora Omble u Dubrovniku“ u okviru kojeg je predstavio taj segment djelovanja Dubrovačkih muzeja. 

19.10.2016.

Liljana Kovačić o rezultatima istraživanja antičkog vodovoda Vodovađa-Cavtat

Voditeljica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja Liljana Kovačić je na Saboru hrvatskih graditelja  održala predavanje "Antički vodovod Vodovađa - Cavtat, rezultati istraživanja". 

← StarijeNovije →