Dubrovački muzeji

 
27.9.2016.

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

''Fantastična bića na spomenicima antičke Narone'' naziv je gostujuće izložbe Arheološkog muzeja Narona iz Vida koja će biti otvorena u četvrtak, 29. rujna u 19.00 sati u Kneževu dvoru.

24.8.2016.

Katalog zbirki 'Drevni Cipar iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku'

Dvojezični katalog ''Drevni Cipar iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku'' koji prati istoimenu izložbu iz 2015. godine, novo je izdanje Dubrovačkih muzeja, čija je autorica kustosica Arheološkog muzeja Ivona Michl.

10.2.2016.

Tiskan katalog izložbe 'Antički vodovod Vodovađa – Cavtat'

Dvojezični katalog ''Antički vodovod, Vodovađa – Cavtat'' koji prati istoimenu izložbu iz 2012. godine, novo je izdanje Dubrovačkih muzeja. Autorica kataloga je voditeljica Arheološkog muzeja Liljana Kovačić, a katalog prikazuje rezultate dugogodišnjih arheoloških istraživanja vodovoda antičke kolonije Epidaura, današnjeg Cavtata.

 

24.11.2015.

Dubrovački muzeji gostuju u Splitu

Izložba Dubrovačkih muzeja „Stolna keramika u Dubrovniku – arheološki nalazi 14-17. stoljeće“ otvorena je danas (24. studenoga) u Galeriji Dioklecijan u Dioklecijanovoj ulici, gdje će gostovati do 15. prosinca 2015. godine. Autorica izložbe je voditeljica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja, viša kustosica Liljana Kovačić, a autorica likovnog postava kustosica Ivona Michl.

5.11.2015.

Osigurajte nam konačno prostor za stalni postav Arheološkog muzeja

„Ova izložba je svojevrstan apel nadležnima da nam konačno daju mjesto za stalni postav Arheološkog muzeja, što je i jedan od osnovnih uvjeta da bi uopće postojao muzej. Nakon 150 godina postojanja, zaista je krajnje vrijeme da javnosti pokažemo svo bogatstvo fundusa ovog izuzetnog muzeja“, kazala je ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać u srijedu navečer u Kneževu dvoru na otvorenju izložbe „Drevni Cipar iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku“ autorice Ivone Michl.

3.11.2015.

Drevni Cipar iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku

„Drevni Cipar iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku“ naziv je izložbe kustosice Dubrovačkih muzeja Ivone Michl koja će biti otvorena u Kneževu dvoru u srijedu, 4. studenoga 2015. godine u 19 sati.

← StarijeNovije →