Dubrovački muzeji

 
1/20/2020 | Cultural History Museum

Program posvećen velikim obljetnicama

Sukladno temi ovogodišnje Noći muzeja, bogat program Dubrovačkih muzeja bit će ispunjen predavanjima, radionicama i prezentacijama posvećenim velikim obljetnicama, a bit će organizirana i stručna vodstva kroz stalne postave te izložbu „Orlando – simbol slobode“.

12/24/2019 | Cultural History Museum

Orlando u Dvoru do kraja veljače!

Središnja godišnja izložba Dubrovačkih muzeja „Orlando – simbol slobode“, postavljena u Kneževu dvoru u povodu 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa u Dubrovniku, produžena je do 29. veljače 2020. godine.

12/23/2019 | Cultural History Museum

Umjetnik gost u postavu muzeja

U stalnim postavima Kulturno-povijesnog, Pomorskog i Etnografskog muzeja postavljen je multimedijalni rad "Tko si?" suvremene umjetnice Ivane Pegan Baće, koji će se moći vidjeti do 20. siječnja 2020. godine.
Riječ je o prvom suvremenom umjetniku koji intervenira u zadane postave Dubrovačkih muzeja, otvarajući pitanja mogućnosti dijaloga između tradicionalnog i suvremenog, privatnog i javnog, muzeološkog principa aktualizacije muzejskih zbirki te razvoja publike.

 

12/16/2019 | Cultural History Museum

Boje Dubrovačkih muzeja

Boje Dubrovačkih muzeja nova je edukativna publikacija pristigla na police muzejske prodavaonice u Kneževu dvoru. Autorica publikacije je viša muzejska pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša, a stručna suradnica na projektu Dolores Masle Aleksić, pedagoginja savjetnica u Dječjim vrtićima Dubrovnik. Publikacija je prilagođena uzrastu predškolske dobi i prvim dvama razredima osnovne škole.

12/13/2019 | Ethnographic Museum

Održane edukativne radionice izrade božićnog nakita u „Rupama“

U okviru  programa Dubrovačkog zimskog festivala, u žitnici „Rupe“ održana su stručna vodstva kroz izložbu „Perje, jabuke i zrno soli – božićni nakit iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja“ te radionice izrade božićnog nakita.

11/19/2019 | Ethnographic Museum

Perje, jabuke i zrno soli

Izložba „Perje, jabuke i zrno soli – božićni nakit iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja“ bit će otvorena u četvrtak, 21. studenoga u 18 sati u žitnici „Rupe“. Riječ je o posljednjoj izložbi u okviru ovogodišnjeg izložbenog programa Dubrovačkih muzeja. 

← Older