Dubrovački muzeji

 
4/3/2020 | Ethnographic Museum

„Palmana neđeja“ ili „Nedija od palama“

Ovu nedjelju slavimo blagdan Cvjetnice kojom se kršćani prisjećaju spomena na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem u dane prije Pashe. Tim ulaskom započinje pučko, ali i liturgijsko poniranje u tajnu Kristove muke i uskrsnuća. U dubrovačkom kraju za taj su blagdan zabilježeni različiti nazivi kao „Neđeja pome i masline“, „Palmana neđeja“, „Poma i maslina“, „Nedija od palama“.

3/16/2020 | Archaeological Museum

Obavijest o zatvaranju muzeja za posjetitelje

1/20/2020 | Cultural History Museum

Program posvećen velikim obljetnicama

Sukladno temi ovogodišnje Noći muzeja, bogat program Dubrovačkih muzeja bit će ispunjen predavanjima, radionicama i prezentacijama posvećenim velikim obljetnicama, a bit će organizirana i stručna vodstva kroz stalne postave te izložbu „Orlando – simbol slobode“.

12/24/2019 | Cultural History Museum

Orlando u Dvoru do kraja veljače!

Središnja godišnja izložba Dubrovačkih muzeja „Orlando – simbol slobode“, postavljena u Kneževu dvoru u povodu 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa u Dubrovniku, produžena je do 29. veljače 2020. godine.

12/23/2019 | Cultural History Museum

Umjetnik gost u postavu muzeja

U stalnim postavima Kulturno-povijesnog, Pomorskog i Etnografskog muzeja postavljen je multimedijalni rad "Tko si?" suvremene umjetnice Ivane Pegan Baće, koji će se moći vidjeti do 20. siječnja 2020. godine.
Riječ je o prvom suvremenom umjetniku koji intervenira u zadane postave Dubrovačkih muzeja, otvarajući pitanja mogućnosti dijaloga između tradicionalnog i suvremenog, privatnog i javnog, muzeološkog principa aktualizacije muzejskih zbirki te razvoja publike.

 

12/16/2019 | Cultural History Museum

Boje Dubrovačkih muzeja

Boje Dubrovačkih muzeja nova je edukativna publikacija pristigla na police muzejske prodavaonice u Kneževu dvoru. Autorica publikacije je viša muzejska pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša, a stručna suradnica na projektu Dolores Masle Aleksić, pedagoginja savjetnica u Dječjim vrtićima Dubrovnik. Publikacija je prilagođena uzrastu predškolske dobi i prvim dvama razredima osnovne škole.

← Older