Petkom u pet u Dvoru

10.10.2017.

Dubrovački muzeji imaju zadovoljstvo pozvati Vas na besplatna vodstva za građane kroz izložbu „Nikola Božidarević – veliki slikar dubrovačke renesanse“ koja će se održavati svakog petka u 17 sati, počevši od 13. listopada 2017. godine.

Izložba je organizirana u povodu 500. obljetnice slikarove smrti, s ciljem da podsjeti na taj važan i nadasve dragocjen segment dubrovačke i hrvatske likovne baštine te da podigne razinu svijesti o značenju i veličini Božidarevićeva doprinosa renesansnoj umjetnosti Dubrovnika i Hrvatske, ali i da dâ svoj prilog boljem poznavanju njegova života i djela.

Kroz vodstva će posjetiteljima biti predstavljena sva dosadašnja znanja o Božidareviću, ali i iznesene nove spoznaje vezane uz slikarovo rođenje, opus, naručitelje i lokacije za koje su umjetnine naručivane.

Na izložbi su, uz dr. sc. Vedranu Gjukić-Bender, muzejsku savjetnicu iz Dubrovačkih muzeja, bili angažirani i vanjski stručnjaci, ugledni znanstvenici: akademik Radoslav Tomić, dr. sc. Zoraida Demori Staničić i prof. dr. sc. Sanja Cvetnić, dok su u realizaciji popratnog dokumentarnog filma sudjelovali akademik Radoslav Tomić i dr. sc. Joško Belamarić.