Dubrovački muzeji

 
 
23.4.2019. | Etnografski muzej

Sa o Roma: 50 godina romskog Đurđevdana u Skoplju

Izložba „Sa o Roma: 50 godina romskog Đurđevdana u Skoplju“ bit će otvorena u četvrtak, 25. travnja 2019. godine u 12 sati u žitnici „Rupe“. Gostovanje izložbe u Dubrovniku rezultat je suradnje Dubrovačkih muzeja i Udruge ljubitelja romske folklorne umjetnosti "Romano Ilo" iz Skoplja.

18.4.2019. | Kulturno - povijesni muzej

Dubrovnik u pismima nadbiskupa Lodovica Beccadellija – između nostalgije i prijezira

„Dubrovnik u pismima nadbiskupa Lodovica Beccadellija – između nostalgije i prijezira (1555. – 1560.)“ naziv je predavanja Vedrana Stojanovića, doktoranda na poslijediplomskom doktorskom studiju ”Povijest stanovništva“, koje će biti održano 25. travnja u 19 sati u glazbenoj dvorani Kneževa dvora. Riječ je o sedmom u nizu predavanja organiziranih u sklopu zajedničkog edukativnog projekta Dubrovačkih muzeja i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku s ciljem dodatnog obrazovanja te poticanja zajednice na veću odgovornost prema kulturno-povijesnom naslijeđu koje baštinimo zahvaljujući Dubrovačkoj Republici.

17.4.2019. | Kulturno - povijesni muzej

Ivana Jelača predstavila hrvatske skladatelje i njihove suvremenike na Walterovom fortepijanu iz Kneževa dvora u Dubrovniku

Nosač zvuka „Hrvatski skladatelji i njihovi suvremenici na Walterovom fortepijanu iz Kneževa dvora“ predstavljen je prošle srijede, 10. travnja u Beču. Nosač zvuka rezultat je dugogodišnje suradnje Ivane Jelače s Dubrovačkim muzejima, a dubrovačkoj je publici predstavljen prošle godine u sklopu 69. Dubrovačkih ljetnih igara.

12.4.2019. | Etnografski muzej

MUNGU IBARIKI AFRIKA / jedna (ne)obična misija

U sklopu izložbe fotografija “Tanzanija u srcu”, autor Božo Benić će u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine u 19.30 sati u žitnici “Rupe”  održati predavanje MUNGU IBARIKI AFRIKA:  jedna (ne)obična misija. Govorit će o svom volonterskom iskustvu u Tanzaniji, radu udruge „Kolajna ljubavi“, Sirotištu sv. Ante, programu “Kumstva” te humanitarnoj akciji „Dubrovnik za Afriku: kap vode – ocean ljubavi“.

8.4.2019. | Pomorski muzej

Stare fotografije i razglednice iz fundusa Pomorskog muzeja u Dubrovniku

Stare fotografije i razglednice iz fundusa Pomorskog muzeja u Dubrovniku autorice Ljerke Dunatov novo je izdanje kataloga zbirki Dubrovačkih muzeja dostupno u muzejskim prodavaonicama Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru i Pomorskom muzeju.

1.4.2019. | Kulturno - povijesni muzej

Izložba „Komode kroz stoljeća“ produljena do 2. lipnja

Izložba  Dubrovačkih muzeja „Komode kroz stoljeća: namještaj iz zbirke Kulturno-povijesnog muzeja u Dubrovniku“ postavljena u prosincu prošle godine u Kneževu dvoru,  produljena je do 2. lipnja 2019. godine. Autorica izložbe je ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać, dok likovni postav potpisuje studio Rašić+Vrabec.

← StarijeNovije →