Dubrovački muzeji

 
 
19.11.2019. | Etnografski muzej

Perje, jabuke i zrno soli

Izložba „Perje, jabuke i zrno soli – božićni nakit iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja“ bit će otvorena u četvrtak, 21. studenoga u 18 sati u žitnici „Rupe“. Riječ je o posljednjoj izložbi u okviru ovogodišnjeg izložbenog programa Dubrovačkih muzeja. 

8.11.2019. | Arheološki muzej

Kukova peć u Brsečinama korištena tijekom 7 tisuća godina!

Špilja Kukova peć iznad Brsečina povremeno je korištena tijekom 7 tisuća godina! Rezultati su to dosadašnjih arheoloških istraživanja koja je tijekom 2017. i 2019. godine proveo Arheološki muzej Dubrovačkih muzeja pod vodstvom dr. sc. Domagoja Perkića i u suradnji s speleolozima Speleološkog kluba „Ursus spelaeus“ iz Karlovca.

25.10.2019. | Arheološki muzej

Domagoju Perkiću uručena godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva

Kustos Dubrovački muzeja dr. sc. Domagoj Perkić dobio je godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za provedeni istraživački rad koji je rezultirao izložbom! Perkić je nagrađen za izložbu „Gradine, gomile i špilje: zapadno dubrovačko područje“ koja je bila postavljena u dubrovačkoj žitnici “Rupe” od 3. prosinca 2018. do 15. ožujka 2019. godine, a nagradu su na svečanoj dodjeli u Muzeju Mimara preuzeli autor i ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać. Peta je to nagrada struke dodijeljena Dubrovačkim muzejima u posljednjih 7 godina!

16.10.2019. | Etnografski muzej

Zlatno libro predstavljeno u Ivaninoj kući bajke

Publikacija dubrovačkih muzeja „Zlatno libro: bajke, predaje i legende iz dubrovačkog kraja“ na hrvatskom i engleskom jeziku te popratni nosač zvuka predstavljeni su u utorak, 15. listopada 2019. godine, u Ivaninoj kući bajke u Ogulinu.

15.10.2019. | Etnografski muzej

Edukativna radionica o prehrani otočana

U povodu Dana kruha i plodova zemlje, u žitnici „Rupe“ će u četvrtak, 17. listopada, od 16 do 18.30 sati biti održana edukativna radionica „ Prehrana otočana na primjeru otoka Korčule“. Na radionici će se pripremati dva jela -  samoniklo jestivo bilje, poznato i kao mišanca, parapač ili pazja, te žrnovski makaruni, tradicijsko jelo sela Žrnova na otoku Korčuli.

4.10.2019. | Arheološki muzej

Stećci i drugi kasnosrednjovjekovni nadgrobni spomenici

„Stećci i drugi kasnosrednjovjekovni nadgrobni spomenici zapadnoga dubrovačkog područja“ autora dr. sc. Domagoja Perkića novo je vrijedno izdanje Dubrovačkih muzeja. Katalog je posvećen Zdenku Žeravici, preminulom kustosu Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja, koji je vodio projekte obrade kasnosrednjovjekovnih kamenih nadgrobnjaka na području Župe dubrovačke i Konavala.

← Starije