Dubrovački muzeji

 
 
Novo gostovanje uspješne izložbe Dubrovačkih muzeja

Lloydovi slikopisi u Puli

Izložba Dubrovačkih muzeja „Lloydovi slikopisi: Svjedočanstva o Sredozemlju s kružnih putovanja putničkih parobroda Jugoslavenskoga Lloyda 1930-ih godina" otvorena je u Noći muzeja, 27.  siječnja u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli, gdje će gostovati do konca veljače.

Izložba daje zanimljiv uvid u Sredozemlje 1930-ih godina, kao i luksuz ondašnjih kružnih putovanja. Svjedočanstva o kružnim putovanjima parobroda „Kraljica Marija“ i „Princeza Olga“ sačuvana su na negativima na staklu u fundusu Pomorskog muzeja Dubrovačkih muzeja, a na izložbi je, pomoću LED displeja, prezentirano njihovih 30 reprodukcija.

Ova iznimno uspješna izložba je prvi put postavljena u prosincu 2011. godine u Kneževu dvoru, nakon čega je gostovala u Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u Hrvatskom pomorskom muzeju u Splitu, da bi trenutno bila postavljena u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli.

Uz autora izložbe Điva Bašića, muzejskog savjetnika iz Pomorskog muzeja Dubrovačkih muzeja, na otvorenju izložbe je govorio i ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac te pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica, koji je i otvorio izložbu.

Izložba se može razgledati do 28. veljače 2017.

31.1.2017.